Izbori su 23. aprila

Srpska lista pozvala na opšti bojkot vanrednih izbora

  • Извор: СРНА
  • 21.04.2023. 15:26

Srpska lista pozvala je sav srpski narod na sjeveru Kosova da u nedjelju, 23. aprila, na dan vanrednih izbora, ostanu mirni i ne nasjedaju na provokacije režima premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija, čiji je jedini cilj da sprovođenjem izbora protjera Srbe sa sjevera Kosova.

"Srpska lista poziva na opšti bojkot nedemokratskih izbora koje organizuje Kurti u opštinama Sjeverna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Neka 23. aprila sva biračka mesta budu prazna čime ćemo poslati jasnu poruku i Prištini, ali i međunarodnoj zajednici", navodi se u pozivu Srpske liste.

Iz Srpske liste su poručili da Srbi sa prezirom treba da gledaju sve koji planiraju izaći i učestvovati u ovom nelegalnom i nelegitimnom procesu koji je protivan interesu srpskog naroda.

"Svi smo dobro razumeli da Kurti hoće da bude okupacioni gaulajter i da vlada u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohija bez podrške naroda preko svojih okupacionih gradonačelnika", poručili su iz Srpske liste.

Izbori u opštinama na sjeveru Kosova biće održani u nedjelju, 23. aprila, uprkos bojkotu Srpske liste čiji su članovi u novembru podnijeli ostave na funkcije gradonačelnika i odbornika u kosovskim opštinama Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku i sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.