ATV

KiM

Srpska lista: Ukloniti oružje, Srbima omogućiti ulazak u opštinu Zvečan

 • Izvor: SRNA
 • 29.05.2023. 08:29

Predstavnici Srpske liste zatražili su jutros od policije samoproglašenog Kosova da uklone duge cijevi i transportere ispred zgrade opštine Zvečan i da radnicima bude omogućeno pravo na rad.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je komandantu Kfora Mikelu Ristućiju da se pripadnici ROSU jedinica odmah povuku iz objekata opštinskih zgrada u sve četiri opštine na sjeveru pokrajine.

U zahtjevu se traži i zabrana ulaska u opštinske zgrade nelegalno izabranim predsjednicima Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka i sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.

Napeto na KiM: Škole i vrtići ne rade; Kosovska policija koristila suzavac protiv zaposelnih

Napeto na KiM: Škole i vrtići ne rade; Kosovska policija koristila suzavac protiv zaposelnih

Kosovska policija i Kfor blokirali su jutros ulaze u zgrade opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok.

Policija je u Zvečanu bacila suzavac na zaposlene u zgradi opštine nakon što su prošli kroz kordon Kforovih vojnika koji ih nisu zaustavljali.

Okupljeni su oko zgrade opštine, u neposrednoj blizini, a policija je na samom ulazu uspostavila kordon od specijalnih pripadnika opremljenih opremom za razbijanje demonstracija.

Spasena žena koja se zaglavila na litici Veleža

Spasena žena koja se zaglavila na litici Veleža

Nakon pokušaja građana sa sjevera Kosova i Metohije u petak, 26. maja, da spriječe policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo je do sukoba u kojima je policija upotrijebila suzavac, dimne i šok bombe.

Povrijeđeno je više Srba, a kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela nelegalne albanske gradonačelnike.

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.