Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Srbija se bori protiv sajber kriminala

  • 09.07.2018. 20:02

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas u Londonu da je Srbija riješena da se bori protiv svih oblika sajber-kriminala i da o tome najbolje govore rezultati srpske policije.

Stefanović je, na sastanku ministara unutrašnjih poslova i bezbjednosti na Samitu o Zapadnom Balkanu, naglasio i neophodnost međunarodne policijske saradnje u toj borbi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

On je na sesiji kojom je predsjedavao britanski ministar za nacionalnu bezbjednost Ben Valas, rekao da je Odjeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije u prethodne četiri i po godine podnijelo ukupno 483 krivične prijave za različite vrste krivičnih djela iz ove oblasti.

Stefanović je napomenuo i da krađe ličnih podataka građana, falsifikovanje i zloupotrebe platnih kartica, teroristička propaganda, seksualna eksploatacija djece na internetu i ostali oblici sajber kriminala nisu zaobišli nijednu zemlju, pa tako ni Srbiju.

"Na ovaj transnacionalni izazov moramo dati zajednički odgovor koji počiva na kontinuiranoj i čvrstoj saradnji naših policija, ali u toj borbi i svaka od naših zemalja mora dati svoj maksimum", rekao je Stefanović.

On je najavio i da će MUP Srbije 20. i 21. septembra u Beogradu organizovati i međunarodnu konferenciju o visokotehnološkom kriminalu i informacionoj bezbjednosti pod nazivom "Poveži se sigurno!".

"Sa ponosom želim da istaknem da ćemo biti domaćini ministarsko-ekspertske konferencije koja se prvi put organizuje u regionu i na kojoj će moje kolege i brojni stručnjaci iz ove oblasti imati priliku da razmene iskustva i unaprede direktnu saradnju, kako u regionu, tako i šire", rekao je Stefanović.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.