Владе Радуловић

Стручњак анализирао нови српски хеликоптер: Зашто је МИ-35 летећи тенк

  • Извор: Курир
  • 24.11.2023. 13:49

Владе Радуловић, војно политички аналитичар гостовао је у јутарњем програму "Редакција" при "Курир" телевизији, коментаришући јучерашње представљање наоружања Војске Србије у Батајници.

МИ-35 је добио оцјене да је "чудовиште од хеликоптера", а Радуловић је појаснио процес јачања и модернизације наоружаних снага Србије и шта је најзначајније што је набављено, купљено и модернизовано.

"Узимам љето 2016. године, као преломну тачку када су стигла два хеликоптера МИ16, из Русије. И, ето, кажем, када се освренемо на оно у Батајници, тај процес и даље тече и захтијева и времена и година и новца, али оно што је најбитније, џаба техника када немате људе", рекао је Радуловић за поменути портал.


Stručnjak za tenkove: Rusija povlačenjem T-55 šalje najjeziviju poruku

Stručnjak za tenkove: Rusija povlačenjem T-55 šalje najjeziviju poruku

"МИ-35 је чудовиште од хеликоптера", тако је јуче оцијенио тај хеликоптер предсједник Вучић, а о каквој летјелици је заправо ријеч и зашто се назива летећим тенком, објаснио је Радуловић.

"Прва четири хеликоптера МИ35-Н, су највећи искорак у пољу оклопне борбе из хеликоптерске перспективе посматрано. Ту је и прича о набавци МИ35-М, и у једном медију сам рекао да стиже, па су се сви питали да ли су тачне те информације и ево, видимо да јесу. Када говоримо о кипарским хеликоптерима које смо јуче видјели, само их Кипар има. Они су их купили почетком 2000-их година, специфични су по много чему. Он има тај, ај да кажемо, дупли топ у калибру 30 мм, а у новим топовима из Руске Федерације, има ротирајућу гондолу или куполу испред предњег носног дијела с 23 милиметара... Зашто је то тако моћно средство, имате противоклопне ракете и имамо их у нашем наоружању, они могу да иду на ове хеликоптере, као и лансери невођених ракетних зрна, које ми производимо овдје", објаснио је Радуловић.


Скандалозно: Одбјегли педофил пред камерама хрватског медија оправдава бијег, тврди да није крив

Скандалозно: Одбјегли педофил пред камерама хрватског медија оправдава бијег, тврди да није крив


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: