Sremska Mitrovica

Sukobili se zbog tartufa, reagovala Žandarmerija

  • 16.12.2020. 17:55

Pripadnici Žandarmerije Srbije obavljaće pojačanu kontrolu na području koje pokriva Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, zbog učestalih sukoba mještana u vezi sa tartufima, najavio je danas resorni ministar Aleksandar Vulin.

Na sastanku u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici, kojem su, osim Vulina, prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i načelnik Uprave Đuro Mandić, razmatrana je aktuelna bezbjednosna situacija u tom gradu.

Vulin je istakao da policija, uz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, prioritetno i efikasno mora reagovati i u slučajevima opšteg kriminala, koji u najvećoj mjeri pogađaju građane.

– Krađe, razbojništva, reketi, ulično nasilje, sva ona krivična djela kojima su u najvećoj mjeri oštećeni građani moraju imati punu budnost policije – rekao je Vulin.

On je poručio da je Sremska Mitrovica oduvijek bila bezbjedan grad i da tako mora i da ostane, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

– Statistički podaci na nivou cijele Srbije pokazuju da je povećan broj rasvetljenih krivičnih djela i da je smanjena stopa kriminala, ali statistika nije subjektivan osjećaj ljudi. Naš cilj je da građani osjete efikasnost i brzinu u postupanju policije i kada izađu na ulicu, puste djecu u park, školu, da znaju da su sigurna i bezbjedna – naglasio je Vulin.

Тагови: