5.000 корисника било без сигнала

Телефонски сигнал МТС-а прорадио поново на Косову и Метохији

  • Извор: СРНА
  • 14.02.2024. 19:02

Сигнал МТС-а поново је прорадио данас у Лешку и Јошаници, потврђено је за "Косово онлајн" у "Телекому Србија".

Без МТС сигнала јуче је остало око 5.000 корисника након инцидента у Лепосавићу, због чега је против предсједника општине Лепосавић Љуљзима Хетемија поднесена кривична пријава због грубог кршења службеног положаја.

Генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић раније је рекао да се десио велики инцидент јер је намјерно прекинут сигнал МТС.

Лучић је рекао да су поднијели кривичну пријаву јер сматрају да је Хетеми грубо злоупотријебио службени положај и уништио приватну својину.

Срамна одлука градоначелника Лепосавића: Око 5.000 корисника МТС-а без сигнала

Срамна одлука градоначелника Лепосавића: Око 5.000 корисника МТС-а без сигнала

"То је урадио само како би Србима, јер су Срби, прекинуо сигнал, а МТС-у јер је српска компанија", навео је Лучић.

Према његовим ријечима, обавијештена је и међународна заједница.

"Надамо се да ће на исти начин као што су приводили Србе због наводних прекршаја и ово понашање бити санкционисано", рекао је Лучић.

Он је додао да ће Телеком Србија алтернативним путем повезати двије базне станице на сјеверу Косова како би омогућили корисницима МТС телефоније да опет имају сигнал.

"Приштина онемогућава снабдијевање Срба на Космету основним средствима за живот"

"Ми ћемо данас алтернативним путем повезати те две базне станице које су на сјеверу и тај дио који је од Лепосавића до административне линије и поново вратити сигнал мобилне телефоније", навео је Лучић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм