Prvostepena presuda

Tukao trudnu ženu, ona iskočila krozu prozor

  • Извор: Курир
  • 28.04.2022. 12:48

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu koju je donijelo sudsko veće, kojim je presjedavala sudija Ivana Niketić, a kojim se na tri i po godine kazne zatvora osuđuje Dragiša Č. (49) iz Prokuplja zbog nasilja u porodici.

On je, početkom avgusta 2019. godine, tukao svoju trudnu nevJenčanu suprugu M.S. koja je od straha skočila sa prozora i zadobila teške tJelesne povrede, a dvanaest dana nakon tog događaja prevremeno je rodila njihovo treće dIJete. Sve vrIjeme tokom sudskog postupka, Dragiša Č. koji je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, je negirao krivicu i tvrdio da nije tukao svoju nevJenčnu suprugu. Ipak, dokazi su utvrdili drugačije stanje.

Te noći, nakon što je M.S. skočila sa prozora, sa visine od najmanje tri metra, Dragiša Č. je odveo kod ljekara, odnosno u Urgentni centar prokupačke bolnice, gdje je nesrećna žena ispričala medicinskim radnicima šta se dogodilo. Pozvana je policija i tako se saznalo za slučaj, iako je okrvljeni tvrdio da se njegova nevjenčana supruga samo saplela i povrijedila nogu.

Utvrđeno je da ovo nije prvi put da ju je tukao, čak je jednom, par mjeseci prije događaja, prijavljeno nasilje.

On je te noći ušao u sobu gdje je bila sa maloljetnim djetetom, počeo da je udara, ne samo rukama, već i drvenom stolicom, a u jednom momentu, kako je izjavila M.S. izašao je iz sobe da uzme metalnu šipku, kojom ju je i ranije tukao. Tada je ona otvorila prozr i vjerovatno probala da pobjegne, ali je pala. Nakon što ju je vratio u kuću, odveo je u bolnicu i sve se saznalo. U trenutu kada se sve dešavalo u kući je bilo više lica, koji u bili gosti Dragiše Č. a dvoje od njih su dali prvo jedne izjave, a zatim ih promijenili.

M.S. se na kraju, pošto se oporavila, preselila sa djecom i više nije dolazila, jer se, kako je izjavila nadležnim organima, plaši da se sretne sa svojim nevjenčanim suprugom.

Na prvostepenu presudu se žalio okrivljeni, ali je ona u potpunosti potvrđena u Apelacionm sudu u Nišu.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.