MUP-a Srbije

U slučaju članstva Prištine u Interpolu, na potjernicama srpski policajci

  • 20.10.2018. 11:32

Ukoliko bi Priština bila primljena u Interpol, najmanje pet hiljada aktivnih i bivših pripadnika MUP-a Srbije koji su do 1999. godine i nakon toga obavljali dužnost na Kosova i Metohije, moglo bi da se nađe na Interpolovim potjernicama, piše "Blic".

Pozivajući se na izvor iz MUP-a Srbije, "Blic" navodi da bi, u slučaju članstva Prištine u Interpolu, potjernice protiv bivših i aktuelnih pripadnika MUP-a Srbije mogle da budu formirane i na osnovu anonimnih krivičnih prijava ili novih saznanja o navodnim zločinima srpskih policajaca.

"To bi značilo da se osobama koje bi se nalazile na takvim poternicama - koje će, inače, biti tajne - ograničava kretanje, jer bi praktično mogle biti uhapšene kad god napuste Srbiju", kaže izvor lista.

"Blic" navodi da najave o broju srpskih policajaca koji bi mogli da se nađu na potjernicama Interpola nisu proizvoljne, već su rezultat analize informacija i predviđanja poteza i ciljeva albanske strane.

Glasanje o prijemu samoproglašenog Kosova u Interpol očekuje se za mjesec dana na konferenciji Interpola u Dubaiju, a institucije Srbije preduzimaju sve da do prijema ne dođe, navodi "Blic".

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!