Суботица

Ученик пријетио да ће убити наставницу и ученике? Родитељи преплашени

  • Извор: Блиц
  • 22.01.2024. 10:26

Ученик школе у Суботици је пријетио да ће побити читав разред, а ђаци и родитељи се већ неко вријеме боре и труде да ријеше овај проблем.

Ученик осмог разреда Основне школе "Сечењи Иштван" у Суботици "пријетио је да ће побити читав разред, разредног старјешину и наставницу хемије", тврде за "Блиц" родитељи дјеце која похађају ову школу. Поједини родитељи кажу да су пријетње упућене само наставници хемије, док већина стоји иза информације да је поменуо и вршњаке и друге наставнике.

Убила се млада инфлуенсерка

Убила се млада инфлуенсерка

О свему су обавијештене надлежне институције, а према налогу Вишег тужилаштва у Суботици против њега ће полиција поднијети кривичну пријаву због угрожавања сигурности. Према ријечима мајке једног од ученика "исти дјечак је и раније нападао њено дијете уз исте такве пријетње", док отац ученика нижег разреда каже за "Блиц" да се "ученик прошлог понедјељка лоше понашао на једном часу због чега је школа донијела одлуку да буде суспендован са наставе пет дана, а што је наводно код њега изазвало револт".

Дошао у школу да пријети

"Међутим, за вријеме суспензије он је дјевојчици из школе са којом се дружи рекао да ће "их све побити, и разредног старешину и наставницу хемије". Не знам колико су тачне тврдње да се настава у четвртак одвијала иза затворених врата, али очигледно се нешто догодило ако су реаговали и полиција и тужилаштво", каже Суботичанин и напомиње да неће пустити своје дијете у школу ако се не ријеши проблем са тим дјечаком.

"Потребна му је помоћ"

"Сви знамо да дјечак има проблема. Њему је потребна помоћ и спремни смо да помогнемо, али не можемо да дозволимо да се понови, не дај боже, "Рибникар". Никоме није свеједно. Захтеваћемо да нам се прво каже шта се тачно догодило и да се нађе неко рјешење, да се нико не осећа угрожено и небезбједно", изјавио је овај отац за „Блиц“.

Све надлежне институције упознате са овим случајем

У Полицијској управи Суботица кажу да је школском полицајцу који се налазио на дужности у школи пријављен проблем који наставно особље ове школе има са једним учеником осмог разреда. "О свему је упознато Више јавно тужилаштво у Суботици које је наложило да се против овог ученика поднесе кривична пријава због сумње да је учинио кривично дјело угрожавање сигурности – саопштили су из полиције.

У Српској јутрос измјерено - 20, ево и гдје

У Српској јутрос измјерено - 20, ево и гдје

Директорка ОШ „Сечењи Иштван“ Кристина Антал Динчић каже у изјави за 'Блиц' да према информацијама које су се појавиле и у вези са њима школа је преузела све што је у њеној надлежности. "Школа је обавијестила све надлжене инситутције. У школи се није десио инцидент и то је све што могу тренутно да вам кажем пошто је читав процес још у току", каже Кристина Антал Динчић.

"Све смо покушали, али не вриједи"

Мајка ученика, који похађа наставу у истом одељењу са дјечаком који је, како тврде родитељи, упутио пријетње вршњацима и наставницима, каже за да 'њеног сина напада три године'. "Вјерујте, све смо покушали, и разговоре са психологом, с њим, његовом мајком... На све солуције смо пристајали. Знамо да дјечак није добро, има проблеме, то нико не спори, али то никоме не даје за право да некоме прети, да удара и малтретира некога, поготово су претње ножем биле страшне. Моје дијете је први пут напао у петом разреду, физички у учиниоци. Хтио је да одбрани другарицу којој је тај дјечак заврнуо руку и рекао му је само: 'Молим те, остави је на миру', али он је насрнуо на њега, залетио се, а моје дијете се одбранило тако што га је оборио на земљу. Пред другом дјецом је мом сину рекао: 'Сачекаћемо те ја и моји другари и избошћемо те ножем!' Сви су били у уплашени", тврди мајка.

Има ли снијега до краја јануара?

Има ли снијега до краја јануара?

Са сином је отишла код психолога и директора и пријавила инцидент, а како је био поменут нож, све је пријављено и полицији. "Не можемо знати да ли је озбиљно мислио или је то рекао у афекту. У школи сам захтијевала да се то дијете макар пребаци у друго одјељење, другу смјену, било шта да ураде, али одговор је увијек био да не могу то да ураде, већ ће мало више да обрате пажњу на њега. Агонија се понављала периодично, једном у пола године. Рецимо, на крају седмог разреда то дијете је пришло мом сину на ходнику, залетио се и псовао му је мајку и оца...Дјеца су нам испричала да моје дете њега ни у једном тренутку ударио, већ се бранио одгурујући га, а остала дјеца су га удаљила. Залијетао се на њега као да ће да га гурне са степеница. Док је моје дијете силазило низ степенице гађао га је школским ранцем", каже саговорница.

У паду авиона погинуло двоје држављана Русије

У паду авиона погинуло двоје држављана Русије

Након тога су организовани разговори са мајком дечака једном недељно у школи с циљем да се деца помире. "Како свом дјетету да објасним да се понаша према њему као према добром другару ако му он то све ради? Константно смо у страху шта ће урадити ако га види негдје на улици. Сада се обрушио на све", каже мајка ученика „Сечењи Иштван“.

Пријетње на Инстаграму

"Крајем августа прошле године, на „Инстраграму“, у групи основаца из Суботице, у којој се углавном договарају гдје ће играти фудбал, гдје ће се видјети, он је послао фотографију ножа и пријетио да ће доћи у насеље и све их побити. Видјела сам те поруке јер пратим друштвене мреже свог дјетета, све сам скриншотовала и послала разредном. Тада моје дјете напоље није излазило 15-20 дана. Није то шала, могу да не буду празне пријетње. Мени је жао тог детета, али неко с њим мора да ради. Није безбједно да иде у школу, плашим се и шта ће бити када се заврши школа, када крену да излазе. Никада нећу бити мирна. После овог што се сада догодило, наравно да сам се јако уплашила јер знам да има пик на моје дете", каже саговорница и додаје да ће у понедјељак у 16 сати испред школе бити одржан протест родитеља. "Имали смо родитељски и дали смо ултиматум : ако он долази у школу, наша дјеца неће долазити. Нека нађу неко решење. Тражимо већу безбедност наше дјеце", каже је ова мајка.

Огласио се јутјуб због успоравања, ево шта је проблем

Огласио се јутјуб због успоравања, ево шта је проблем


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)