На њему су махом Срби

Уклоњен билборд са почасним грађанима Звечана

  • Извор: Агенције
  • 26.01.2024. 11:28

Билборд са сликама почасних грађана Звечана, који се налазио на магистралном путу између Србовца и Бањске, уклоњен је јуче.

О овоме је извијестио челник косовског МУП-а Џељаља Свећља који је јуче, заједно са министром администрације и локалне самоуправе, Ељбертом Kраснићијем, присуствовао уклањању овог билборда, јавио је портал Коссев.

На билборду у позадини доминира слика Звечанске тврђаве, лого општине Звечан и натпис општина Звечан и почасни грађани општине Звечан.

Високо изнад свих налази се предсједник Србије Александар Вучић, који је кључеве овог града добио у јулу 2021. године.

Патријарх Порфирије у Високим Дечанима: Ни мир, ни слога, ни Косово не бране се на Јутјубу и Твитеру!

Патријарх Порфирије у Високим Дечанима: Ни мир, ни слога, ни Косово не бране се на Јутјубу и Твитеру!

Испод њега су и фотографије:

Најбољег свјетског тенисера чија је породица поријеклом из Звечана, Новака Ђоковића, такође недавно преминулог познатог колоректалног хирурга и проктолога, такође Звечанца – Зорана Кривокапића, затим српског дипломате рођеног у селу Рудине код Звечана, Југослава Костића, руског предсједника Владимира Путина, бившег директора Канцеларије за KиМ, Марка Ђурића, као и директора Одбора за помоћ KиМ, Милорад Арлова.

Посебно то што су се на овом билборду налазиле фотографије српског и руског предсједника – засметало је косовском министру унутрашњих послова.

Каже да су они фигуре диктатуре и агресије.

Дачић: Тзв.

Дачић: Тзв. "Косово" неће никад у Унеско

"У Звечану су данас уклоњени нелегални билборди са симболима и сликама диктатора и агресора, који су неприхватљиви у Републици Косово. Овим билбордима и сликама фашиста и агресора попут Владимира Путина и противника наше државе неће бити мјеста у нашој држави“, навео је он.

У усменом обраћању споменуо је и име Вучића.

Каже да ће једини симбол Србије у оквиру Косова бити српска амбасада у Приштини.

Уједно, подсјетио је да је опредјељење Косова јасно дефинисано по питању европских вредности и евроатлантске оријентације.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.