Ribolovac deda Micko

Ulovio soma teškog 72 kilograma

  • Извор: Курир
  • 10.06.2022. 16:05

Deda Micko iz Debeljače u Uzdinu upecao je svoju najveću ribu u životu, soma kapitalca! On se fotografisao sa svojim ulovom kao i prijateljima i vratio ribu u Tamiš.

Sve se dogodilo 8. juna, a taj dan će deda Micko i njemu bliski prepričavati godinama.

- Priče o deda Micku i tom somu, koji je imao pravu sreću da ga baš on ulovi zaslužuju da ih čuju svi koji pecaju. Deda Micko, legenda tamiških obala, ni jednog trenutka nije razmišljao šta da uradi sa takvom ribom. Najviše zbog lovostaja koji je u toku, ali i zbog toga što je deda Micko čovjek, ljudina nemjerljivih moralnih dimenzija, bez dvoumljenja je odlučio da ga poslije mjerenja i fotografisanja vrati. Oni koji ga poznaju nisu ni iznenađeni takvim gestom. Zbog te odluke zvao me je u 05.50 ujutru i obavijestio me o ulovu, ali i namjeri da ga pošteno vrati - objavio je na društvenim mrežama ljubitelj, ribočuvar i veliki zaštitnik Tamiša Oliver Adžić.

- Kao i obično, vijest se brzo pročuje, a fotografije i snimak su objavljeni prije teksta koji bi preduhitrio brzoplete zaključke i ružne komentare. Iako nisu nikada bili ni blizu Tamiša, niti poznaju deda Micka, a vidjeli su fotografije, čak i snimak vraćanja, izražavali su nevjericu i skepticizam uz očajne komentare iz kojih se vidi zavist i pakost. Bilo je komentara i da nije težak preko 70 kg. Lično sam ga mjerio i vaga je pokazala 72 dok je rep i dalje bio na zemlji. Da ga ne bismo mučili, brzo smo ga vratili u vodu jer je bitnije da ostane živ nego da znamo koliko je tačno težak - objavio je Adžić.

Poručuje da je bitnije držanje ribolovca i vraćanju ulova nego vijest o dužini i težini soma.

- Pored deda Micka imamo sve više ribolovaca koji ovakav ulov ne bi nikada zadržali, a ribu pretvorili u šnicle, čak i bez obzira na lovostaj. Na kraju, deda Micko, hvala ti na svemu i bravo - poručuje Adžić.



Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.