Огласио се јавни сервис

Умро сниматељ РТС који је доживио инфаркт у програму уживо

  • Извор: Телеграф
  • 30.10.2023. 15:30

Сниматељ Радио-телевизије Србије који је 24. августа, током емисије уживо доживео инфаркт, преминуо је.

Ријеч је о Зорану Савићу, који је срчани удар доживио на Ади Циганлији, током снимања емисије "Један добар дан".

Овим поводом Телеграф је контактирао прес службу Јавног сервиса, с обзиром на то да су се на друштвеним мрежама појавили непримјерени коментари на рачун Радио-телевизије Србије.

Драма у Дубици: Репетирао пиштољ па уперио ка полицајцима

Драма у Дубици: Репетирао пиштољ па уперио ка полицајцима

Саопштење преносимо у цјелости, без измјена.

"Непримјерено је да се овако трагичан догађај и смрт нашег колеге користи у сврху напада на РТС. На сопствени захтјев, Зоран Савић је учествовао у реализацији емисија са краћим смјенама ван телевизијских студија. Напомињемо да се РТС придржава свих препорука и упозорења надлежних институција о условима рада под ванредним околностима, иако појединци злонамјерно и тенденциозно као узрок Зорановог инфаркта наводе рад у лошим и неприхватљивим условима на терену. Тога дана, као ни претходних, а ни наредних, није издато ниједно упозорење које се односи на рад у спољним условима узроковано високом температуром ваздуха.

Дјечаке тукли мокрим пешкирима: Рукометаши осумњичени за злостављање младих играча

Дјечаке тукли мокрим пешкирима: Рукометаши осумњичени за злостављање младих играча

Указујемо и на чињеницу да у оквиру нашег система постоје занимања која подлијежу годишњем систематском прегледу. Зоран Савић је свој редовни преглед обавио у априлу 2023. године, а извјештај потврђује да је Зоран могао да обавља посао камермана, на којем је био ангажован. У овим болним тренуцима, пре свега за породицу и ближње, као и за све нас који смо деценијама сарађивали са Зораном, опраштамо се од дивног колеге и доброг човјека."


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм