Srbija

Vučić proglasio pobjedu: Uradio sam što niko nije

  • Извор: АТВ
  • 03.04.2022. 23:19

Kandidat za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji.

"Ponoš je dobio 17,7 odsto glasova, Miloš Jovanović 5,5 odsto, Milica Đurđević 4,5 i 4,4 Boško Obradović. Ja sam dobio 59,9 do 6,1 odsto glasova", rekao je Vučić.

"Ponosan sam na činjenicu da sam uspio sam da uradim nešto što niko nikada nije uspio. Jedini sam koji je dva puta pobijedio u prvom krugu", rekao je Vučić.

Kada je riječ o parlamentarnim izborima, rekao je da će SNS imati 124 ili 125 mandata.

"Prema našim podacima, lista Zajedno možemo sve 44 posto glasova, 43,95. Lista Dragan Đilas Za ujedinjenu Srbiju 13,6, Ivica Dačić Premijer 11,4, NADA 5,3, Moramo 4,7 i na 3,8 Zavetnici i Dveri. Na 2,2 i 2,3 su Radikali i Suverenisti...", rekao je Vučić.

Rekao je da je zadovoljan izlaskom i što je potvrđena demokratska priroda srpskog društva.

"Uticaj ukrajinske krize bio ogroman na rezultate. Srbija se dramatično pomjerila u desno. Liste SNS-a imaju nešto manje glasova, ali ćemo o tome voditi računa prilikom vođenja vlade i nećemo je formirati sa neodgovornima. Srbija će morati da se opredijeli kako da vodi budućnost", rekao je Vučić.

Naglasio je da će razgovarati sa svim političkim faktorima.

"Imaćemo veoma stabilnu i čvrstu Vladu. Ja se nadam i do možemo 126 mandata. Imamo apsolutnu većinu. Sa Savezom Mađara imamo odličnu saradnju", rekao je između ostalog Vučić i dodao:

"Oni koji su govorili da Srbija nema dvotrećinsku većinu, neka nastave da se čude".
Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска