Београд

Мјесец дана од избора у Србији, опозиција још не признаје резултате

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 19:30

Скупштина ће бити конституисана у законском року, тачније за нешто мање од мјесец дана, поручио је предсједник Српске напредне странке, која у републичком парламенту Србије има апсолутну већину.

Милош Вучевић каже да још разматрају ко ће још с њима бити дио власти.

"Свакако да је Савез војвођанских Мађара неко ко ће бити са нама у новој већини, али ћемо разговарати и са бошњачким странкама и са СПС-ом, односно њиховом коалицијом, а не искључујем ни неке друге посланичке групе односно учеснике на изборима ако буде постојала политичка воља", каже Вучевић.

Уставни суд једина је инстанца која је остала дијелу опозиције који је, послије празничне паузе наставио протесте тражећи поништавање избора.

Београд је и даље у фокусу, а опозиција ових дана јавно излази са, како кажу, доказима да су грађани лажно пријављени на хиљадама престоничких адреса.

"Обратићемо се свим станицама МУП-а, тражићемо да изађу да утврде да та пребивалишта не постоје, покренули смо и све остале процедуре. Правни тим у складу са приговорима на резултате коначних избора, спрема се и уставна жалба на све нивое избора, и наставићемо да радимо оно што иначе радимо, наставићемо са протестима", рекао је Драган Ђилас, предсједник Странке слободе и правде.

Опозиција рачуна на чврсту подршку међународних посматрача и организација коју до сада нису имали.

Ни посматрачи нису имали јединствен став о изборима – док једни сматрају да је изборни процес био нетранспарентан и корумпиран, други кажу да није било већих неправилности.

Из Европске уније званично су поручили да неће коментарисати изборе у Србији док не буде готов извјештај ОДИХР-а, који је раније најављен за почетак године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм