Ministar odbrane Srbije

Vulin: Izetbegović prvo da odgovori o pokušaju ubistva Vučića

  • 13.10.2020. 08:28

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u posjetu može da pozove koga misli da treba, te da, kao nesporni politički lider svih Srba, vodi dosljednu politiku mira prema susjedima Srbije iako veoma često nema iskrene sagovornike u drugim državnicima.

Reagujući na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da nije u redu što predsjednik Srbije u Beograd, osim srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, nije pozvao političkog predstavnika Bošnjaka u BiH, Vulin je istakao da Vučić, ako je više puta ugostio i Izetbegovića i člana Predsjendištva BiH Željka Komšića i Džaferovića, može da ugosti i Čovića.

Vulin je naglasio da Izetbegović, prije nego što i pomisli da može da odredi Vučiću koga i kada smije da zove, treba da odgovori gdje je nestao kada je 2015. godine rulja pokušala da ubije Vučića, tadašnjeg prmijera Srbije, dok je bio na komemoraciji Bošnjacima u Potočarima, kod Srebrenice.

"A do tada, neka Izetbegović pozdravi Vučićeve napore da region živi u miru, kada već ne pomaže, neka ne odmaže", poručio je Vulin.

Vulin je naglasio da se ne miješa u unutrašnje odnose u BiH, ali da ne može da ne primijeti da je Izetbegović ljut što nije pozvan on, jer DŽaferovića i Komšića nije pominjao, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"U Srbiji gost je svetinja i nikada se nije desilo da dok gosta linčuje rulja, domaćin se skloni i pojavi tek kada je gost čudom i hrabrošću preživeo linč ološa", istakao je Vulin.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je sinoć u Beogradu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je i zamjenik predsedavajućeg Doma narodne skupštine BiH. 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм