Vulin: Migrantima koji poštuju zakon obezbijeđena sva prava

  • 16.11.2020. 12:05

Srbija je pokazala da je u stanju da se bolje od većine evropskih zemalja nosi sa posljedicama migrantske krize, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je istakao da je ilegalnim migrantima koji poštuju zakone Srbije i dio su prihvatnog sistema obezbijeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prava, medicinska zaštita, ishrana i smještaj.

"Svi koji izlaze iz našeg sistema, koji misle da po Srbiji mogu da se kreću bez ijednog dokumenta, bez uredne prijave, koji misle da mogu da budu u Srbiji, a da ne poštuju zakone, moraju da znaju da je Srbija ozbiljna, organizovana zemlja i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) posvećeno čuvanju javnog reda i mira", rekao je Vulin, saopšteno je iz MUP-a.

On je ponovo pozvao građane Srbije da ne nasjedaju na lažne priče o migrantima.

"Država Srbija radi svoj posao, zaštitiće naš način života i svakog građanina naše zemlje", naveo je Vulin i dodao da je Srbija zemlja u kojoj se zakon strogo i odlučno poštuje.

Vulin je sa republičkim komesarom za izbjeglice i migrante Vladimirom Cucićem posjetio policijske službenike koji su jutros u Beogradu sproveli akciju pronalaska migranata.

U Srbiji se nalazi između 7.000 i 8.000 migranata, a, prema nedavno saopštenim podacima nadležnih, u 18 prihvatnih centara je oko 6.500 ljudi, dok ih se oko 1.000 nalazi van tih centara.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?