Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Nema ničeg što Đukanović ne bi uradio da ostane na vlasti

  • Извор: СРНА
  • 30.08.2021. 12:41

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da nema ničeg što predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne bi uradio da izazove tenzije i sukobe unutar Crne Gore, nadajući se da će tako ostati na vlasti.

Vulin je naglasio da pozvati na protest protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Јoanikija u Cetinjskom manastiru, kao što je to učinio Đukanović, može "samo onaj ko bez i malo odgovornosti za tuđe glave pokušava nemirom i neredom da čuva svoju moć koju izjednačava sa svojom glavom".

- Ako bude nereda u Cetinju hoće li policija Crne Gore morati da upotrijebi silu protiv policijskog obezbjeđenja predsjednika Crne Gore i da li će u tom slučaju Đukanović pozvati NATO u pomoć, kako je prijetio tokom litija? I da li će za nerede optužiti /Aleksandra/ Vučića i Srbiju pošto ih inače optužuje za sve? - upitao je Vulin.

On postavlja pitanje da li je bilo kome jasno šta je cilj protesta - "da se mitropolit ne ustoliči ili da mu se pokaže da postoje mjesta zabranjena `za Srbe i pse`, kako je maštao ustaški ideolog, po mnogima otac crnogorske nacije, Sekula Drljević?".

- Nadam se da će se političari, koji bi nasljedniku Svetog Petra Cetinjskog da zabrane da ga naslijedi na Cetinju, sjetiti Njegoša, ako su ga ikada i čitali - rekao je Vulin, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je da će biti među protivnicima ustoličenja mitropolita Јoanikija na Cetinju ukoliko Srpska pravoslavna crkva ne odustane od svečanosti u Cetinjskom manastiru.


Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!