НАТО бомбардовање

Вулин: Србија је преживјела, међународно право није

  • Извор: СРНА
  • 24.03.2024. 16:20

Оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин одао је пошту свим жртвама агресије НАТО пакта и положио вијенац код споменика "Вечна ватра" у Београду поводом 25 година од НАТО бомбардовања на СР Југославију, те поручио да је Србија преживјела, али међународно право није.

Вулин је нагласио да су прије 25 година покушали да убију Србију, али да су убили међународно право.

"И зато данас, у свијету у којем живимо, и даље је сила једино објашњење и право само по себи. Били смо сами прије 25 година и сад стојимо усправно и сад стојимо међу слободним", истакао је Вулин.

Он је у обраћању окупљенима поручио да је поносан на Србију која припада страни истине и слободе, те да Србија неће заборавити и опростити злочин НАТО пакта.


Преминуо чувени Томислав Петернек

Преминуо чувени Томислав Петернек

"За мале, за слободне, правде нема, зато данас ми говоримо, зато што су сви остали ућутали. Зато што су ћутале и прије 25 година, али и данас, УН, ЕУ, све организације за заштиту људских права. Зато што су они ћутали, зато што још ћуте, ми данас говоримо, а говоримо истину. Нисмо ми романтично убијеђени у то да је истина сама по себи довољна, већ смо изабрали да будемо на страни истине, па чак и ако није довољна и не бисмо је мијењали за сву силу која одређује данашњи живот", рекао је Вулин.

Он је напоменуо да за оно што је НАТО учинио не види кајање, које је услов сваког праштања.

"Од нас и тада и сада траже незамисливо. Траже да признамо Косово, да напустимо Републику Српску, да уведемо санкције Русији, а само не траже опроштај за нашу убијену дјецу, за злочин који су починили. Једино што бисмо могли да им дамо јесте презир, али не и заборав. И оно што траже и што су под силом тражили 78 дана нису добили, па неће ни сада. На нама је да будемо слободни какви су били и они прије нас, не би ли нас памтила и слободна покољења која ће доћи за нама. Убијенима у НАТО агресији, вјечни покој и вјечна слава, а нашој Србији нада у живот, јер ми смо побиједили, ми смо преживјели", поручио је Вулин.


Ужас на релију: Ауто улетио у гледаоце, четворо мртвих

Ужас на релију: Ауто улетио у гледаоце, четворо мртвих

Вијенце су, осим Вулина и делегације Покрета социјалиста, положили и амбасадори Руске Федерације и Кубе.

Скуп сјећања на убијене у НАТО пакту организовали су Београдски форум за свијет равноправних, Клуб генерала и адмирала Србије, Организација ветерана /СУБНОР Србије/ и Фонд дијаспора за матицу.

У НАТО агресији на СР Југославију прије 25 година, током 78 дана бомбардовања, убијено је 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.