Obrenovac

"Zaštitnici životinja" protestuju protiv migranata

  • 13.05.2020.19:40

Kontroverzni protest “Stop ilegalnim migracijama” koji je najavljen na društvenim mrežama, trenutno se održava ispred prihvatnog migrantskog centra u Obrenovcu. Organizator je pokret Levijatan čiji je član Filip Radovanović uhapšen u prošlu srijedu nakon što je nasilno upao u pomenuti prihvatni migrantski centar.

Kako javlja reporter Blica sa lica mjesta, među protestantima je i lider pokreta Levijatan Pavle Bihali, kao i antivakcinašica Jovana Stojković koja se okupljenima obratila rekavši da “ksenofobija ne znači ništa i da je to parapsihijatrijski termin koji treba da objasni strah od nepoznatog”.

Protestanti mahom mlađi muškarci blokirali su put ispred centra, a u pokušaju da se relativizuje nasilni upad, Stojkovićka i Bihali su više puta kazali da “Radovanović do sada nije imao krivičnih djela”.

Na kraju govora, okupljeni su aplaudirali Filipu Radovanoviću, a potom i podigli tri prsta u vazduh.

Podsjećamo, Filip Radovanović član pokreta “Levijatan” i reprezentativac Srbije u savate boksu uhapšen je prije nedjelju dana, neposredno nakon što je automobilom uleteo u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu, a na sreću, u toj suludoj vožnji nikog nije povrijedio.

Cijeli čin je direktno prenosio na društvenim mrežama. Automobilom je skrenuo s puta među drveće, probio žičanu ogradu i projurio pored obezbjeđenja, pripadnika Vojske Srbije. Sve vrijeme je pričao kako ne želi da mu migranti napadaju djevojku, da žive u Srbiji, stvaraju muslimansku državu. Izrazio je nezadovoljstvo jer “hiljade migranata živi u Obrenovcu”, “čuva ih srpska vojska”, ali je naveo i da očekuje da će “kazna za to biti velika”. Ubrzo se zaustavio u krugu Prihvatnog centra, pripadnici Vojske Srbije su mu prišli i tada je snimak prekinut. O njegovom upadu odmah je obavještena policija, a po nalogu tužilaštva određeno mu je zadražavanje i bio je osumnjičen za nasilničko ponašanje.

Tagovi: