Dragoljub Kočović

Želi da umre u Srbiji: Mira Marković teško govori i imala je intervenciju

  • 27.03.2019. 21:58

Njena je velika želja da dođe ovdje. Željela bi da život završi u Srbiji. Ali ne tako da je sa beogradskog aerodroma pošalju u Centralni zatvor, rekao Dragoljub Kočović.

Mira Marković, supruga bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića i nekadašnja šefica JUL koja već 16 godina živi u Rusiji, voljela bi da se vrati u Srbiju i da ovdje "završi život"!

Ovo je otkrio njen dugogodišnji prijatelj Dragoljub Kočović, inače potpredsjednik Udruženja građana "Sloboda", koji je prije nekoliko godina bio kod Markovićeve u Moskvi. 

"Njena je velika želja da dođe ovdje. Željela bi da život završi u Srbiji. Ali ne tako da je sa beogradskog aerodroma pošalju u Centralni zatvor", rekao je Kočović za TV Prva.

Povodom ukidanja presude Apelacionog suda, kojom je Markovićeva bila osuđena na godinu dana zatvora nakon optužbe da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju da nezakonito dodijeli stan dadilji njenog unuka, Kočović kaže: 

"Ovo je farsa sa suđenjem. Prošlo je 16, 17 godina, a službe nisu uspjele da nađu nijednu grešku, nijedan propust ili krivično djelo. Sude joj da je podstrekivala podstrekivača za stan od 40-ak kvadrata! Ja sam nju veoma dobro upoznao za vrijeme bombardovanja. Od 78 dana bombardovanja, ja sam 75 bio sa njom. Osjetio sam koliko je ona hrabra i obrazovana žena, a o njoj, kao i protiv porodice Milošević, pisane su najogavnije stvari", rekao je Kočović.

Dodao je da Markovićeva čak 20 godina nije vidjela kćerku Mariju Milošević, koja živi u Crnoj Gori.

"Iako se ne viđaju, one su u odličnim odnosima. Kada sam bio kod nje u Moskvi, toga dana su se čule nekoliko puta. Marija u Crnoj Gori živi bez ijednog dokumenta, a u Srbiji ne može da dobije odjavu državljanstva. Slobodan Milošević je mogao da ode u Rusiju, ali nije htio, iako je znao šta ga čeka. Srpski narod se ogriješio o svog predsjednika i poslao ga je u smrt", zaključuje Kočović.

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.