Holandija

Albanski političar pronađen mrtav u kanalu u Amsterdamu

  • 02.08.2019. 17:56

Albanski političar Festim Lato (43) pronađen je mrtav u kanalu u Amsterdamu, a kako prenosi RTS pozivajući se na prištinske medije, bio je blizak sa Ramušom Haradinajem.

Lato je imao svoju privatnu vojsku u selu Gelderland kod Aferdena, gdje je živio, a kako prenosi Netherland times, mnogi holanski zvaničnici bili su zbog toga zabrinuti ali nisu ništa preduzimali.

On je bio samoproglašeni predsjjednik Čamerije, nepriznate republike na granici Albanije i Grčke.

Farma na kojoj je živio ličila je na kasarnu a neimenovani izvor rekao je za holandski Telegraf da su "snage Čamerije" obučavali vojnici sa Kosova.

Na nedavnoj proslavi albanskog Dana nezavisnosti bila je održana vojna parada u dvorištu Latove kuće, a na snimku se vidi kako Lato obilazi vojnike u kamuflažnim uniformama.

Čuje se kako je rekao: "Ovo je vojska koju stvaram".

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм