Белгородска област

Амерички командир ликвидиран из снајпера у Русији

  • Извор: Курир
  • 07.04.2024. 09:32

Страни плаћеник, командир вода, убијен је приликом покушаја упада на територију Руске Федерације.

На снимцима са акционе камере коју су носили борци овог Американца забиљежена је операција. Одред у једном моменту добија информацију путем радио-везе да је њихов командир Американац погинуо.

Читав догађај се одиграо приликом прошломјесечних упада Оружаних снага Украјине у пограничну зону. Украјинци су тада претрпили тешке губитке. У нападима су учествовали и плаћеници из Русија, поред њих видимо и снимке учешћа плаћеника са енглеског говорног подручја.

Путина дочекала лијепа вијест: Нова промјена у ЕУ и НАТО политици?

Путина дочекала лијепа вијест: Нова промјена у ЕУ и НАТО политици?

Одред је добио задатак да се креће испред оклопне колоне и чисти евентуална руска упоришта. Страни плаћеник са снимка се радује што су пронашли једног убијеног Руса усљед дејства артиљерије. Американци коментаришу да су срећни што их није погодила њихова артиљерија, што обиљежја функционишу – „за разлику од пеинт-бола и ер-софта“ гдје некада долази до грешака.

Послије, током одмора, путем радио-везе, војници добијају информацију да је њихов командир убијен. Веза јавља да је погођен прецизним хицем у главу, да га је ликвидирао снајпериста. Расположење у групи се одмах мијења.

Није први пут да је убијен страни плаћеник из редова ОСУ, али пажњу привлачи чињеница да су у нападу на руску територију учествовали странци. Поготово што се радио-везом јавља да је убијени заправо Американац, командир вода. Све ове чињенице додатно подижу тензију код обичних Руса. Вијест је пренио и снимак објавио руски војни новинар Евгениј Подубни.

Још увијек није познато како се снимак нашао у јавности, нарочито јер Украјинцима није у интересу да приказују губитке страних плаћеника на тлу Русије.

Кустурица захвалио Путину за личну историјску праведност

Кустурица захвалио Путину за личну историјску праведност

Руски извори тврде да је преузет са камере ликвидираног плаћеника и прилажу слику његовог тијела. Испоставља се да је и он страдао усљед дејства артиљерије. Снимак добро служи руској страни у пропаганде сврхе, узимајући да дио јавности стране плаћенике са запада види као пеинт-бол и ер-софт ентузијасте који нису окусили прави рат.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.