Да ли је запад коначно одустао

Амерички медији јављају: САД и Европа наговарају Kијев на мировне преговоре с Русијом

  • Извор: Агенције
  • 04.11.2023. 15:15

Амерички и европски функционери разговарали су с украјинском владом о томе што би могући мировни преговори с Русијом могли укључити да се оконча рат, цитирао је Ен-Би-Си неидентифицираног високог америчког функционера и једног бившег америчког функционера.

У рату у Украјини, који сада траје 21 мјесец, убијено је или рањено стотине хиљада људи, а дијелови земље су разорени. Рат је изазвао најдубљу кризу у односима Москве са Западом од Kубанске ракетне кризе 1962. године, преноси Хина.

Шта се деси са Украјином?

Шта се деси са Украјином?

Ен-Би-Си је рекао да су разговори укључивали врло широке нацрте онога од чега би Украјина можда морала одустати да постигне договор с Русијом. Ројтерс није могао независно провјерити разговоре о којима је јавила америчка телевизијска мрежа.

Разговори с Украјином долазе у јеку забринутости америчких и европских функционера да је рат досегао мртву тачку те такође због способности Запада да настави пружати помоћ Украјини, цитира Ен-Би-Си ријечи функционера.

Песков: Хтјели су о нас да бришу ноге, али ствари су се промијениле!

Песков: Хтјели су о нас да бришу ноге, али ствари су се промијениле!

Русија тренутно контролише око 17.5 одсто територије која је била у саставу Украјине прије почетка Специјалне војне операције. Москва каже да је морала покренути СВп у Украјини као одговор на оно што види као непријатељски и агресивни Запад за који каже да користи Kијев за поткопавање Русије.

Нове поруке Путина: Украјина жељела да истријеби Русе у Донбасу уз аплауз Запада

Нове поруке Путина: Украјина жељела да истријеби Русе у Донбасу уз аплауз Запада

Kремљ каже да ће постићи све своје циљеве у Украјини, док Kијев каже да жели вратити контролу над свим територијама које су након референдума ушле у састав Руске Федерације. Кијев под тим мисли и на Крим. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм