Predsjednik Јuventusa

Anjeli spremio plan protiv UEFA

  • Извор: Б92
  • 03.03.2022. 11:08

Predsjednik Јuventusa Andrea Anjeli predstaviće projekat nove fudbalske Superlige.

Anjeli će predstaviti novi projekat tokom poslovnog fudbalskog samita, piše Gazeta delo Sport.

Prvi projekat Superlige od 12 klubova predstavljen je prošlog aprila, ali je propao za 48 časova.

Poslije oštrih kritika fudbalskih organizacija, klubova i navijača, iz projekta su se prvo povukli klubovi iz Premijer lige, a zatim i ostali, osim Јuventusa, Real Madrida i Barselone.

Gazeta je navela da Anjeli i njegov kolega iz Reala Florentino Peres rade na alternativnom planu, koji će prvi čovjek crno-bijelih predstaviti.

Kako se navodi, taj projekat će biti nešto drugačiji od originalnog, biće sličan Ligi nacija, uz ispadanje i ulazak ekipa u takmičenje.

Gazeta je navela da bi 24 kluba mogla da dobiju direktno učešće u Superligi, na osnovu rezultata iz evropskih takmičenja u prethodnoj sezoni, uz osam klubova koji bi se plasirali kroz svoje lige.

Nije poznato na koji način će klubovi izboriti učešće iz Superlige iz svojih liga, a Anjeli će najvjerovatnije to objasniti, naveo je italijanski list.

Ostaje da se vidi kako će UEFA da reaguje, nakon što je prvobitno prijetila izbacivanjem kluba koji se priklone Superligi, a potom se predomislila.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм