Европска комисија забринута

Антисемитизам буја у Европи

  • Извор: СРНА
  • 05.11.2023. 19:34

Талас антисемитских инцидената широм Европе достигао је веома висок ниво у посљедњих неколико дана и подсјећа на нека од најмрачнијих времена у историји, саопштила је данас Европска комисија.

"Европски Јевреји данас поново живе у страху. Видјели смо оживљавање антисемитских инцидената и реторике у ЕУ и широм свијета: молотовљеви коктели бачени на синагогу у Њемачкој, Давидове звијезде исцртане спрејем по стамбеним зградама у Француској, оскрнављено јеврејско гробље у Аустрији, јеврејске продавнице и синагоге нападнуте у Шпанији, демонстранти узвикују пароле мржње против Јевреја", наводи Европска комисија.

Трамп испред Бајдена у пет важних држава

Трамп испред Бајдена у пет важних држава

Извршно тијело ЕУ нагласило је у саопштењу објављеном на свом сајту да "у овим тешким временима ЕУ стоји уз своје јеврејске заједнице".

"Осуђујемо ове гнусне радње на најоштрији могући начин. То је противно свему за шта се Европа залаже, противно нашим основним вриједностима и нашем начину живота", додаје се у објави.

Газа остала без комуникационих услуга, спрема се напад?

Газа остала без комуникационих услуга, спрема се напад?

Европска комисија подвлачи да је потребно супротставити се том "порасту антисемитизма, као и порасту антимуслиманске мржње којој се свједочи посљедњих седмица, а којој нема мјеста у Европи".

Комисија је указала да закон ЕУ криминализује јавно подстицање на мржњу и насиље и да је потребно да се осигура његова ригорозна примјена у овом тренутку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.