Kada bude smatrala da je to potrebno

Antonov o napadu na Kremlj: Kazna će biti oštra i neizbježna!

  • Извор: Агенције
  • 04.05.2023. 09:39

Rusija će odgovoriti na ukrajinski napad dronom na Kremlj kada bude smatrala da je to potrebno, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Kako bi Amerikanci reagovali da dron udari u Bijelu kuću, Kapitol ili Pentagon. Odgovor je očigledan za svakog političara, kao i za prosječnog građanina: kazna će biti oštra i neizbježna. Moskva će odgovoriti na ovaj drski teroristički napad", rekao je Antonov, prenosi TASS.

"Napad sa dronovima planirani teroristički akt i pokušaj atentata na šefa države"

On je naglasio da su izjave zvaničnika u Vašingtonu o trenutnoj situaciji "cinične i apsurdne""

Oni ovde nisu mogli da prepoznaju očigledno – teroristički akt koji je planirao režim lidera Ukrajine Vladimira Zelenskog i pokušaj ubistva predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Štaviše, tajming nije slučajno izabran - uoči Dana pobjede i parade 9. maja, na kojoj je planirano učešće stranih gostiju", kazao je Antonov.

Prema njegovim riječima, zvanična Moskva se nada da će američka administracija "imati petlju i dostojanstvo da osudi ovaj teroristički akt".

"Svijet pamti kako je 2001. godine ruski predsjednik prvi pružio ruku pomoći američkom narodu, koji je tada bio meta terorističkog napada. Sve je zaboravljeno. Danas SAD štite kijevske zločince. Izjave visokih funkcionera da Kijev može da bira kako da se brani su školski primjer dvostrukih aršina, politike ohrabrivanja režima Zelenskog da napadne Rusku Federaciju", rekao je ruski ambasador.

Objavljen snimak napada na Kremlj: Ukrajinci pokušali atentat na Putina?

Objavljen snimak napada na Kremlj: Ukrajinci pokušali atentat na Putina?

Antonov je naglasio da su riječi zvaničnika o navodnom odvraćanju kijevskog nacističkog režima od gađanja ciljeva spolja njene granice lažna farsa.

"Ukrajinski zločini i povlađivanje Zapada samo svjedoče o tome da protivnici Rusije ne žele mir i da spasu hiljade života običnih Ukrajinaca", zaključio je Antonov.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија