САД

Бајден позвао Трампа на ТВ дуел: "Па, уљепшај ми дан, друже“

  • Извор: Агенције
  • 15.05.2024. 15:12

Амерички предсједник Џозеф Бајден изјавио је данас да неће учествовати у дугогодишњој традицији три јесења изборна сучељавања с противкандидатом на предсједничким изборима које организује двостраначка Комисија за предсједничке дебате, али је позвао републиканског ривала Доналда Трампа да одрже двије предсједничке телевизијске дебате у јуну и септембру.

Бајден позива на директне преговоре између изборних штабова Трампа и Бајдена о правилима која ће важити током сусрета један на један, а предложио је и одвојену дебату потпредсједника у јулу, пренио је Вашингтон пост.

"Доналд Трамп је изгубио двије дебате од мене 2020. године, и од тада се није појавио на дебати. Сада се понаша као да жели да поново дебатује са мном. Па, уљепшај ми дан, друже. Чак ћу то урадити и два пута. Дакле, одаберимо датуме, Доналде. Чуо сам да си слободан сриједом“, рекао је Бајден у видео поруци.

Трамп је прошле недјеље позвао Бајдена на ТВ дуел.

"Хајде да одредимо датуме сада. Спреман сам да се појавим било гдје гдје ти хоћеш“, поручио је Трамп путем друштвених мрежа.

Предсједнички избори у САД одржаће се у новембру.

Пратите нас и путем Вибера