Бајден се не би кандидовао да то није учинио и Трамп

  • Извор: Кликс
  • 06.12.2023. 08:06

Предсједник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден рекао је у уторак да би можда прескочио кандидатуру за реизбор 2024. да се није суочио с Доналдом Трампом јер он представља јединствену пријетњу.

"Да се Трамп није кандидовао, нисам сигуран да бих се кандидовао. Не можемо му допустити да побиједи", рекао је Бајден на скупу прикупљања средстава за своју кампању 2024. године.

Бајденова упечатљива самопроцјена долази у тренутку када чак и увјерени демократски гласачи изражавају забринутост због предсједникових година. Демократа је прошли мјесец напунио 81 годину и већ је најстарији станар Овалне канцеларије у историји.

Трамп одговорио Де Ниру: Постао си потпуни губитник

Трамп одговорио Де Ниру: Постао си потпуни губитник

"Неко му је дао рекао да то каже зато што су мислили да би добро звучало", рекао је Трамп, који је био предсједник од 2017. до 2021., у уторак у емисији Фокс њуза.

Бајден, који тражи други четверогодишњи мандат на изборима сљедеће године, касније је рекао новинарима у Бијелој кући да неће одустати од утрке.

"Не, не сада", рекао је Бајден на питање би ли размислио о повлачењу ако Трамп (77) престане тражити свој други мандат.

Ко је Герт Вилдерс: Контроверзни холандски Доналд Трамп

Ко је Герт Вилдерс: Контроверзни холандски Доналд Трамп

Упитан тада би ли се кандидовао да Трамп није био у утрци, Бајден је рекао: "Вјероватно".

Током своје предсједничке кампање 2020. Бајден је често спомињао да је његова одлука да се кандидује д‌јелимично посљедица начина на који је тадашњи предсједник Трумп рјешавао бројна питања.

Трамп цитирао Орбана па помијешао Бајдена и Обаму

Трамп цитирао Орбана па помијешао Бајдена и Обаму

Сада се Биден суочава с минималном конкуренцијом за номинацију своје странке и поновно позиционира Трампа као опасност за саму демократију.

Пратите нас и путем Вибера