ATV

Nije fino završilo sa Trampom

Bivši potpredsjednik u trci za republikansku predsjedničku nominaciju

  • Izvor: Agencije
  • 01.06.2023. 09:48

Bivši potpredsjednik SAD Majkl Pens tokom sljedeće nedjelje započeće predsjedničku kampanju za izbore 2024. godine, prenosi "Rojters" pozivajući se na neimenovane izvore.

Pens je bio potpredsjednik SAD od 2017. to 2021. u vrijeme mandata Donalda Trampa i izazvao je nezadovoljstvo bivšeg predsjednika odbijanjem da ga podrži u namjeri da poništi rezultate izbora 2020. godine.

CNN nije čuo snimak, ali znaju: Tramp navodno priznao da je zadržao tajni dokument?

CNN nije čuo snimak, ali znaju: Tramp navodno priznao da je zadržao tajni dokument?

On bi trebalo da uđe u trku protiv svog bivšeg šefa najavnim govorom u Ajovi 7. juna, izjavila su za Rojters dva izvora.

Bivši guverner američke savezne države Nju Džersi Kris Kristi planira sljedeće nedjelje da uđe u trku za republikansku predsjedničku nominaciju 2024. i to 6. juna, navedeno je juče iz dobro upućenih izvora.

Herš: Američki mediji ćute o Sjevernom toku, plaše se Trampove kandidature

Herš: Američki mediji ćute o Sjevernom toku, plaše se Trampove kandidature

Kristi je bio savjetnik u kampanji Donalda Trampa u trci za Bijelu kuću 2016. godine, ali je posljednjih mjeseci postao vatreni kritičar bivšeg predsjednika.

Istog dana kada i Pens svoju kandidaturu objaviće i guverner Sjeverne Dakote Dag Bardžum, rekle su "Rojtersu" osobe upoznate sa njegovim planovima.

Hilari Klinton: Pobjeda Trampa na izborima biće

Hilari Klinton: Pobjeda Trampa na izborima biće "kraj Ukrajine"!

Veći broj republikanskih kandidata za predsjedničku nominaciju najviše brine Trampove protivnike, navodi britanska agencija.

CNN razapeli zbog intervjua sa Trampom

CNN razapeli zbog intervjua sa Trampom

Oni strahuju da će veliki broj izazivača podijeliti glasove protiv Trampa i prepustiti partijsku nominaciju bivšem predsjedniku, koji može da računa na najmanje 30 odsto podrške republikanske baze.