Američki državni sekretar

Blinken: Smanjiti sve veći jaz između bogatih i siromašnih

  • Извор: СРНА
  • 05.10.2021. 22:39

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas najrazvijenije zemlje svijeta da se suoče i obračunaju sa sve većim jazom između bogatih i siromašnih.

Blinken je u obraćanju prisutnima na sastanku Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u Parizu istakao da su pandemija virusa korona i klimatske promjene ukazale na neravnopravnost između država, te da se nešto mora preduzeti kako bi se to promjenilo.

"Osim pomenutih prijetnji, od ključne važnosti za poboljšanje globalnih životnih uslova su sprečavanje izbjegavanja poreza i okončanje diskriminacije protiv žena i manjina", rekao je Blinken.

On je naveo da je administracija američkog predsjednika posvećena rješavanju glavnih uzroka nejednakosti i neravnopravnosti.

"Podaci su kristalno jasni. Pandemija i klimatske promjene su najteže pogodile države koje to ne zaslužuju", naglasio je Blinken.

On je uputio poziv članovima OECD da razmotre sopstvenu odgovornost za trenutnu situaciju.

"Snosimo određenu odgovornost za ovu situaciju. Decenijama su naše članice mjerile ekonomski uspjeh podizanjem BDP-a i berzi što nije realnost za više miliona radničkih porodica. Umjesto toga, naš privredni rast je često dovodio do rasta nejednakosti", zaključio je Blinken.  


Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.