Bugarsko tužilaštvo saopštilo

Bugari i Nijemac zajedno sa Srbima pokrali 80 miliona evra

  • 06.04.2020. 17:54

Međunarodna kriminalna grupa uključena u fiktivnu trgovinu finansijskim instrumentima, korupciju, računarske zločine i pranje novca, razbijena je.

Operacija je izvedena u Bugarskoj, Austriji, Njemačkoj i Srbiji 2. aprila, saopštilo je danas bugarsko tužilaštvo.

Navodi se da je u Srbiji uhapšeno pet osoba, nadgleda se 30 bankovnih računa i zaplijenjena je pokretna i nepokretna imovina.

Trojica Bugara i jedan Nijemac uhapšeni su u Bugarskoj, prenio je BTA, a pretpostavlja se da je jedan od njih vođa grupe.

Njemački državljanin je u pritvoru, dvojica Bugara su u kućnom pritvoru, a treći je pušten uz kauciju.

U Njemačkoj je zamrznut bankovni račun sa više od 2,5 miliona evra.

Istraga protiv ove grupe pokrenuta je u Njemačkoj prije godinu dana, zajedno sa austrijskim vlastima za suzbijanje privrednog kriminala i korupcije.

Međunarodna kriminalna grupa nanijela je gubitak hiljadama građana Evrope i drugih zemalja.

Šteta se procjenjuje na oko 80 miliona evra.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.