Поднијели министра да поднесе оставку

Бугарски пољопривредници протестовали у Софији

  • Извор: СРНА
  • 05.02.2024. 19:35

Стотине незадовољних пољопривредника протестовало је на улицама Софије због "потпуног неуспјеха" Владе да одговори на све веће изазове у пољопривредном сектору.

Они су позвали министра пољопривреде Кирила Ватева да поднесе оставку због неиспуњења обећања о ублажавању административног оптерећења пољопривредног сектора и јер се није заложио за државну компензацију због високих трошкова и пада прихода пољопривредника.

Као и њихове колеге у другим дијеловима Европе, бугарски фармери су фрустрирани прописима ЕУ, тешкоћама које проистичу из раста цијена ђубрива и енергије због рата у Украјини, све већег увоза пољопривредних производа који преплављују локална тржишта и снижавања цијена пољопривредних производа.

Венцислав Варбанов, који предсједава Удружењем пољопривредних произвођача, рекао је да Влада додаје још терета умјесто да тражи олакшице за пољопривреднике, пренијела је агенција ПА медија.

Удружење произвођача житарица саопштило је да би се његови чланови сутра могли придружити протестима блокирањем главних путева својим пољопривредним возилима. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)