Potraga

Čuli se zvukovi iz podmornice? Oglasila se američka obalska straža

  • Извор: ЦНН
  • 21.06.2023. 07:42

Posada koja traga za nestalom podmornicom "Titan", čula je u utorak zvukove udaranja na svakih 30 minuta, navodi se u internom vladimon izvještaju o potrazi.

Lupanje se čulo i četiri sada kasnije, kako se navodi, kada su raspoređeni dodatni sonarni uređaji.

Nije jasno kako se uopšte čulo lupanje i koliko dugo, a naknadnim ažuriranjem dopisa, navedeno je da se u utorak uveče čulo više zvukova, iako to nije opisano kao lupanje, prenosi CNN.

Ovo se daje nadu da ima preživelih. Čule su se dodatne akustične povratne informacije koje će pomoći u vektoriranju površinskih sredstava, a takođe će ukazivati na kontinuiranu nadu da ima preživjelih, navedeno je u dopisu.

Francuska šalje u pomoć brod sa podmornicom

Francuska šalje u pomoć brod sa podmornicom

Američka obalska straža se ovim povodom rano jutros oglasila i naveli su da su dodatne pretrage "dale negativne rezultate".

Saopštili su da je kanadska letjelica, koja je pomagala u potrazi "detektovala podvodnu buku" ali da je naknadnik istraživanjem to dalo negativne rezultate.

"Kanadski avion P-3 otkrio je podvodnu buku u oblasti pretrage. Kao rezultat toga, opracije ROV-a su premeštene u pokušaju da se istraži poreklo buke, rezultati su negativni, ali se potraga nastavlja", saopštila je obalska straža.

"Pored toga, podaci iz aviona P-3 su podijeljeni sa stručnjacima američke mornarice radi dalje analize koja će biti uzeta u obzir u budućim planovima pretrage. Ranije je u internom dopisu američke vlade navedeno da su posade koje su tražile podmornicu čule lupanje u intervalima od 30 minuta, a kanadski avion P3 je takođe pronašao beli pravougaoni objekat u vodi", pojasnila je američka obalska staža.

Nije jasno da li se ažuriranje američke obalske straže odnosi na isti događaj.

Evo čime se bave i koje sve kompanije posjeduju milijarderi iz nestale podmornice

Evo čime se bave i koje sve kompanije posjeduju milijarderi iz nestale podmornice

Podsjetimo, podmornica Titan nestala je u 9.45 u nedjelju ujutro nakon što je lansirana u Atlantik u 8 sati ujutro. OceanGate Expeditions, kompanija koja vodi ture i odgovorna je za podmornicu, nije obavijestila obalsku stražu o ovome sve do 17.40 časova.

Na brodu je pet ljudi, uključujući tri milijardera, a zalihe kiseonika podmornice sada su spale na manje od 40 sati, što spasilačkim ekipama daje vremena do četvrtka ujutro da pronađu podmornicu prije nego što putnicima ponestane kiseonika.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок