Француски филозоф

Да ли се предвиђање Нострадамуса за 2024. годину већ почело остваривати?

  • Извор: Агенције
  • 02.01.2024. 15:29

Година 2024. је тек почела, а многи се након немилих догађаја питају да ли се једно суморно предвиђање француског филозофа и наводног пророка Нострадамуса почело остваривати. 

Нажалост, у потресу магнитуде 7,6 који је у понедјељак погодио централни дио Јапана погинуло је 48 људи.

Потврдио је то за агенцију АФП званичник округа Ишикава, док је Јапанска метеоролошка агенција упозорила је да би након најјачег потреса сљедећих дана могло доћи до нових снажних удара.

Хиљаде припадника војске, ватрогасаца и полицајаца из цијеле земље послати су у најтеже погођено подручје на полуострву Ното у префектури Ишикава, али су напори спашавања ометени тешко оштећеним и блокираним путевима.

Таласи су погодили западну обалу земље, а обустављене су и многе жељезничке линије, трајекти и летови у то подручје.


Ово је најдужа ријеч у нашем језику: Можете ли је изговорити

Ово је најдужа ријеч у нашем језику: Можете ли је изговорити

Све је то поједине подсјетило на Нострадамусова пророчанства, па тако британски портал "Мирор" у уторак подсјећа на једну његову реченицу везану управо уз 2024. годину и, чини се наизглед, управо цунамије.

"Сува Земља постаће још исушенија и биће великих поплава", истакао је Нострадамус док је наводно најављивао годину у коју смо тек ушли.

Је ли баш на то мислио, ако је то већ тако срочио, можда је ипак само ствар тумачења, али ми ћемо вас у наставку подсјетити на то шта је још то тај француски филозоф и пророк најавио за 2024. годину.

Једно од Нострадамусових пророчанстава говори о турбулентној будућности за краља Чарлса. У Пророчанствима пише да ће краљ бити протјеран силом и да ће га замијенити онај који неће носити ознаку краља.

Иако се у тим списима не спомиње конкретни краљ, неки су закључили да би се могло радити о тренутном вођи британске монархије.


У Финској и Шведској минус 40 степени Целзијусових

У Финској и Шведској минус 40 степени Целзијусових

Такође, француски филозоф предвидио је ескалацију међународних сукоба у 2024. години. Написао је:

"Црвени ће противник проблиједити од страха и тиме уплашити велики океан". Поједини претпостављају да би 'црвени непријатељ' могао представљати комунистичку Кину, док израз 'велики океан' сугерише да би се борбе могле одвијати на мору, можда у Индијском океану.

Такође, Нострадамус је наводно предвидио и смрт Папе Фрање у 2024. Вођа Католичке Цркве напуниће 88 година сљедећег децембра, а Нострадамусове реченице навеле су на мисао да би ова година могла бити његова посљедња.

Наравно, сва ова тумачења треба узети са резервом и имати на уму да не мора нужно значити како ће све што је Француз, правог имена Мишел де Нострадам, изговорио "постати истина".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина