Њујорк

Данас ванредан састанак Савјета безбједности због обарања авиона

  • Извор: СРНА
  • 25.01.2024. 12:59

Ванредан састанак Савјета безбједности УН одржаће се данас због обарања руског војног транспортног авиона са украјинским ратним заробљеницима у Белгородској области.

Француска, као предсједавајућа Савјета безбједности УН, саопштила је да ће састанак почети данас у 17.00 часова по њујоршком времену.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да Русија жели да утврди разлоге "иза овог украјинског кривичног дјела".

Украјинци се плаше да увезу Ф-16: Русија зна гдје треба да гађа

Украјинци се плаше да увезу Ф-16: Русија зна гдје треба да гађа

Украјина није потврдила да ли је умијешана у обарање "иљушина" са 65 украјинских ратних заробљеника, али њихова војна обавјештајна служба саопштила да они нису били обавијештени како ће Русија довести затворенике до мјеста примопредаје.

Такође, од Украјине није тражено да осигура безбједност ваздушног простора око Белгорода, за разлику од претходних случајева размјене.

Први замјеник сталног представника Русије при свјетској организацији Дмитриј Пољански изјавио је да је Француска синоћ одбацила захтјев Москве да сазове хитан састанак највишег тијела УН послије обарања авиона "Ил-76".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)