Velika Britanija

Davao djeci heroin da bi ih lakše uspavao

  • Извор: Агенције
  • 03.11.2021. 13:15

Britanske vlasti utvrdile su da je jedan muškarac iz Lankašira svojoj djeci ubrizgavao heroin "kako bi ih lakše uspavao".

Dvoje male djece i dva starija djeteta hronično su zapostavljana duži vremenski period, a optuže o ubrizgavanju heroina iznio je stariji sin koji je još u novembru 2019. rekao policiji da je njegov otac ubrizgavao heroin njegovom malom bratu i sestri. Poslije testiranja, dva djeteta mlađa od tri godine bila su pozitivna na opijate.

Istražitelji su pronašli i modrice od injekcije na ruci jednog djeteta, i sva djeca su onda oduzeta roditeljima i povjerena na čuvanje Centru za socijalni rad.

Javnost je za zlostavljanje saznala kada je objavljen izvještaj o radu službi za socijalnu zaštitu u kome je Centar kritikovan što je mnogo više pažnje posvetio zavisnosti roditelja nego životima njihove djece.

Njihova majka je koristila narkotike dok je bila trudna sa djevojčicom koja je rođena sa neonatalnim simptomom apstinencije koji se pojavljuje kada se beba "skida" sa narkotika koji je majka unosila tokom trudnoće.

Policija i socijalne službe su još ranije bili upoznati sa ovom porodicom jer su se roditelji žestoko ispovrijeđivali u "incidentu" u septembru 2018. kada im je policija u kući pronašla oružje.

Narednih dana, otac je pokušao da se ubije a majka se predozirala. Sve to je vidjela starija djevojčica koja je o tome kasnije obavijestila nadležne koji su tek godinu dana kasnije reagovali i sklonili djecu iz roditeljskog doma.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.