Преврнуо се аутобус са људима из БиХ

Детаљи несреће у Италији: Ватрогасци 5 сати спасавали повријеђене путнике

  • Извор: Аваз
  • 01.01.2024. 17:29

Аутобус са 79 људи из БиХ се преврнуо у мјесту Сан Дона ди Пијаве код Венеције у Италији, када се догодила саобраћајна несрећа, те је десет особа повријеђено.

Генерални конзул БиХ у Италији Даг Ђумрукчић у изјави за портал Аваза потврдио је да међу путницима нема теже повријеђених.

„Чим сам сазнао за несрећу, ми смо одмах контактирали полицију. Аутобус се преврнуо око 2:30 сати, десетеро их је одвезено у Хитну помоћ с лакшим повредама. Они су тамо обрађени и одмах су пуштени и обезбијеђен им је аутобус. Тако да су већ прије два сата кренули аутобусом према Горици гдје имају смјештај“. казао је конзул Ђумрукчић за Аваз.

Аутобус са туристима из БиХ се преврнуо код Венеције

Аутобус са туристима из БиХ се преврнуо код Венеције

Додао је да је био у контакту с оцем једне путнице, пошто су они били у контакту.

„Комуницирао сам и са нашом амбасадом у Риму који су такође обавијештена о свему. Углавном нико није теже повријеђен, бар по ријечима Италијана, јер их не би пустили из Хитне помоћи. Они су ишли да славе Нову годину и на повратку се то десило. Замолио сам их кад стигну у Горицу да ми се јаве, да видим је ли све уреду, тако да сам им остао на располагању ако им нешто буде требало“, рекао нам је Ђумрукчић.

Италијански медији су навели да су око 02:30 сати иза поноћи интервенисали ватрогасци, јер се туристички аутобус са путницима из БиХ, који је саобраћао према Трсту, преврнуо на путу. Поред 77 путника, у аутобусу су била и два возача.

Помоћ им је пружило медицинско особље

Како преноси Венециа Тудеј, лакше повријеђених је било близу десет особа, а помоћ им је пружило локално медицинско особље. Они су пребачени у Хитну помоћ у Јесолу.

Руси евакуишу становништво због цунамија

Руси евакуишу становништво због цунамија

Људи који нису повријеђени аутобусом ватрогасне бригаде су одвезени у Јесоло.

Аутобус са туристима из БиХ враћао се у Трст, након што су људи у њему били свједоци новогодшњег ватромета на Пунта Сабиони.

Акције спашавања ватрогасаца завршене су 1. јануара око пола осам ујутро.


(Фото: Ватрогасци/Виђили дел фуоко)

Пратите нас и путем Вибера