"Imao sam jake bolove"

Dječak ugrizom usmrtio kobru

  • Извор: Блиц
  • 05.11.2022. 12:59

Osmogodišnji indijski dječak ubio je kobru koja mu se omotala oko ruke i zarila očnjake u njegovu kožu tako što ju je ugrizao.

Dječaka, poznatog samo kao Dipak, u ponedjeljak je napala zmija u udaljenom selu Pandarpad u indijskom centralnom regionu Čatisgar.

Kobra se uhvatila za njega dok se igrao ispred svoje porodične kuće i obavila svoje tijelo oko njegove ruke, prije nego što se ga je ugrizla kako bi ubrizgala svoj smrtonosni otrov.

Boreći se sa bolom, Dipak je bijesno protresao rukom, ali nije mogao da oslobodi gmizavaca. U tom trenutku je odlučio da uzvrati istom mjerom i zario je svoje zube u njeno tijelo, uspješno ubivši životinju.

"Zmija se omotala oko moje ruke i ujela me. Imao sam velike bolove. Pošto se gmizavac nije pomjerio kada sam pokušao da ga otresem, dvaput sam ga jako ugrizao. Sve se dogodilo u trenu ", rekao je Dipak za “The New Indian Express”.

Ujedi zmija su izuzetno česti u Indiji - studija objavljena prošle nedjelje otkrila je da se više od 85 odsto smrtnih slučajeva od ugriza zmija zabilježenih 2019. dogodilo upravo u ovoj zemlji.

Plašeći se za Dipakov život nakon ujeda, dječakovi roditelji su ga odvezli u obližnji medicinski centar gdje je držan pod nadzorom kako bi se osiguralo da će se uspješno oporaviti.

Pregledom njegove povrede ljekari su otkrili da je zadobio “suv ugriz”, što znači da kobra nije ispustila otrov.

"Dipak nije pokazao nikakve simptome i brzo se oporavio zahvaljujući suvom ugrizu kada zmija otrovnica ujede, ali se otrov ne oslobađa", rekao je stručnjak za zmije za “The New Indian Express”, a prenosi Blic.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.