Стигао у Абу Даби

Путинов лет пратила четири руска ловца, ево шта су имали од наоружања

  • 06.12.2023. 14:23

Авион у којем се налазио руски предсједник Владимир Путин био је у пратњи ловаца Су-35С ваздушно-космичких снага Русије, све до слијетања у Абу Даби, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Ловци су носили стандардно наоружање различитих класа. Авиони Су-35С полијетели су са оперативног аеродрома у Русији у тешким временским условима са јаком кишом и ударима вјетра. Ловцима су управљали пилоти прве класе", рекао је Песков.

Путин стигао у Уједињене Арапске Емирате

Путин стигао у Уједињене Арапске Емирате

Песков је рекао да су за ваздушну подршку предсједничком авиону добијене специјалне дозволе за лет од држава преко чијих територија Путинов авион лети и захвалио се тим државама на сарадњи, преноси РИА Новости.

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да су односи Русије и Уједињених Арапских Емирата достигли изванредно висок ниво и да су Емирати главни партнер Русије у арапском свијету.

"Односи Русије и УАЕ достигли су невиђено висок ниво"

Из Абу Дабија предсједник одлази на преговоре у Саудијску Арабију , а затим у Москву. Руски лидер би требало да у четвртак у руској престоници разговара са предсједником Ирана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм