Dvojica njemačkih političara dali ostavke zbog afere s nabavkom zaštitnih maski

  • 08.03.2021. 14:49

Dvojica njemačkih političara u ponedjeljak su saopštila da napuštaju svoje stranke i daju ostavku na sve dužnosti pod pritiskom javnosti i stranačkih čelnika zbog afere uzimanja mita prilikom nabavki zaštitnih maski u pandemiji koronavirusa.

Političar vladajuće Kršćansko-demokratske unije (CDU) Nikolas Loebel dao je u ponedjeljak ostavku na sve političke dužnosti, a povlači se i sa svog zastupničkog mjesta u Bundestagu zbog afere primanja mita pri nabavci zaštitnih maski na svjetskom tržištu.

"Kako bih spriječio dalje nanošenje štete mojoj stranci, odlučio sam povući svoj zastupnički mandat", saopštili su iz kabineta tog demokršćanskog zastupnika

Prije toga je nekoliko čelnih ljudi CDU-a, među kojima i novi predsjednik stranke Armin Laschet, Loebelu sugerisalo da podnese ostavku

Nakon prvih optužbi za mito 34-godišnji Loebel najavio je da će svoj zastupnički mandat povući tek krajem avgusta.

CDU-ovom političaru se predbacuje da je kao vlasnik posredničke kompanije primio 250.000 eura za posredovanje pri kupovini veće količine medicinskih zaštitnih maski prošlog ljeta.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.