"Htio da ubije mnogo ljudi"

"Džoker" iz Tokija priznao da je mjesecima planirao napad u vozu

  • Извор: Танјуг
  • 02.11.2021. 11:29

Napadač u tokijskom vozu izjavio je da je imao namjeru da ubije mnogo ljudi i dugo je planirao taj napad, potvrdila je danas japanska policija.

Napadač, 24-godišnji Kjota Hatori, taj čin nasilja izvršio je obučen u kostim Džokera, u nedjelju uveče, za Noć vještica u tokijskom vozu.

On je taj napad, u kome je povređeno 17 osoba, planirao mjesecima, a nož koji je koristio, kao i četiri litra tečnosti za upaljače, nabavio je na internetu, prenosi Rojters.

Tokom napada, podmetnuo je požar, pa su putnici u panici vrištali i iskakali iz željezničkih vagona kroz prozore kako bi pobjegli od napadača.


Jedan muškarac starosti oko 70 godina i dalje je u teškom stanju sa ubodnim ranama po tijelu, dok je 16 drugih zbrinuto sa lakšim povredama i respiratornim poteškoćama zbog udisanja dima, saopštio je portparol policije.

- Želio sam da ubijem mnogo ljudi, želio sam da dobijem smrtnu kaznu - rekao je policajcima poslije napada Hatori i dodao da žali što nije ubio nikoga u napadu.

On je, takođe, rekao da je podbacio u poslu i da je imao problema u odnosima sa svojim prijateljima.

Incident se dogodio u vozu sa 10 vagona koji je kretao za Šindžuku, prometnu stanicu u centru Tokija, iz Hačiođija na zapadu prestonice.

Nakon incidenta, ministarstvo saobraćaja je zatražilo od svih željezničkih kompanija u Japanu da pojačaju mjere opreza kako bi se osigurala bezbjednost.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.