Nekontrolisani rast populacije

Ekolozi: Kenguri umiru od gladi, bolje ih je ubiti

  • Извор: Индекс
  • 10.05.2023. 13:25

Australijski kenguri mogli bi uginuti u velikom broju ako se njihova populacija, koja je eksplodirala, ne bude kontrolisala, upozorili su ekolozi koji podržavaju odstrel tih torbara.

Za strance kengur je prepoznatljiv simbol australijske divljine, ali stanovnicima tog kontinenta kengur zadaje tešku glavobolju.

Još jedna TikTokerka brani dječaka ubicu: Trebao je da ih razreže

Još jedna TikTokerka brani dječaka ubicu: Trebao je da ih razreže

Te su životinje poznate po ciklusu rasta populacije u vrijeme kišne sezone. kada polja i pustinje ozelene i kada njihov broj poraste za desetke miliona.

Umiru od gladi

Poskakujuće bande kengura tada začas obrste polja, ali kada hrane nestane, uveliko umiru, pojasnila je ekologinja Katherine Moseby.

"U nekim je područjima za vrijeme suše uginulo 80 do 90 odsto kengura", rekla je Moseby.

Petorica mladića spasli dečka koji je u invalidskim kolicima sletio u Savu

Petorica mladića spasli dečka koji je u invalidskim kolicima sletio u Savu

"Umiru od gladi, ulaze u javne toalete, jedu WC papir ili samo leže na cesti dok se njihova mladunčad pokušava nahraniti", dodala je.

Moseby smatra da je najhumaniji način da se kengur spasi od njihove sudbine da ih se ustrijeli kako bi se njihov broj držao pod kontrolom.

Kenguri u Australiji nisu ugroženi, što znači da ih se u većini područja može ustrijeliti, ali za to je potrebna dozvola vlade.

Mediji: Fotoreporter napravio incident ispred škole na Vračaru

Mediji: Fotoreporter napravio incident ispred škole na Vračaru

Nakon suše početkom 2000-ih broj klokana je pao na ispod 30 miliona, ali se njihov broj brzo može vratiti i na 60 miliona.

Aktivisti za zaštitu prava životinja su osudili komercijalni odstrel kao "okrutno klanje" te vrše pritisak na tvrtke za sportsku opremu Nike i Pumu da postupno ukinu korištenje kože kengura u svojim proizvodima.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм