Најмање 23 особе умрле

Епидемија колере погодила Етиопију

  • Извор: Б92
  • 30.11.2023. 16:58

Најмање 23 особе умрле је од колере током епидемије која је погодила поплављена подручја на истоку Етиопије, преноси Би-Би-Си.

У посљедње двије недеље у региону Сомали, које је било најтеже погођено недавним поплавама и необично јаким кишама потврђено више од 770 случаја колере, саопштила је хуманитарна организација Сејв д Чилдрен.

Обилне кише су погодиле подручје на којем живи више од 1.5 милиона људи, а процјењује се да је више од 600.000 људи било принуђено да напусти своје домове.

Више од 90 округа у Етиопији пријавило је случајеве колере, уз упозорење Сејв д Чилдерн да би се ситуација могла погоршати јер се очекује још обилних падавина, у најмање три региона.

Кише које су погодиле Етиопију, као и суседну Сомалију и Кенију изазване су временским феноменом Ел Нињо.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм