Нови премијер

Фицо: Словачка неће више слати војну помоћ Украјини

  • 26.10.2023. 14:08

Роберт Фицо, нови словачки премијер, обећао је, пошто је положио заклетву, да ће његова влада водити суверену спољну политику, наводећи да неће избјегавати било какве изазове. Он је рекао да ће се од владе и министара чути "суверени глас Словачке".

"Волио бих да по завршетку мандата ове владе сви буду у стању да наведу не само бројке, већ чињеницу да је живот у Словачкој бољи и да је Словачка мирнија. Ово обећавам пред читавом словачком јавношћу", рекао је Фицо, пренио је ТАСР.

Нагласио је да се словачка влада никада у модерној историји није суочила са тако лошим социо-економским показатељима, сиромаштвом и упропашћеним финансијама.

Фицо је рекао да Словачка неће више слати војну помоћ Украјини, пренијела је Срна.

Он је на састанку са словачким посланицима у Братислави рекао да ће званична политика његовог кабинета бити да Словачка подржава хуманитарну и цивилну помоћ Украјини.

"Подржавамо хуманитарну и цивилну помоћ Украјини - то ће бити званична политика мог кабинета. Нећемо слати Украјини било какво оружје", казао је Фицо. 

Он је оптужио претходну владу да је игнорисала многе проблеме и обећао да ће његова влада д‌јеловати конструктивно, пренио је Euronews.

Фицо је положио заклетву пред предсједником Зузаном Чапутовом.

Његова странка Смјер лијевог центра побиједила је на парламентарним изборима у септембру. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм