Vagner

Gdje je Jevgenij Prigožin?

  • Извор: Агенције
  • 25.06.2023. 13:16

Nakon što je kasno u subotu viđen kako napušta okružni vojni štab u Rostovu, u nedjelju se ne zna gdje se nalazi šef „Vagnera“ Jevgenij Prigožin, prenose svjetske agencije.

Teško naoružani ruski plaćenici Vagnera povukli su se preko noći iz južnog ruskog grada Rostova nakon što su zaustavili napredovanje na Moskvu prema sporazumu koji je okončao krizu koja je predstavljala izazov bez presedana za autoritet predsjednika Vladimira Putina.

Prema dogovoru, uz posredovanje bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, borci Vagner grupe vratili bi se u svoje baze u zamjenu za bezbjednosne garancije, a njihov lider Jevgenij Prigožin bi se preselio u Bjelorusiju.

Prigožin napustio Rostov: Ulice ponovo otvorene za saobraćaj

Prigožin napustio Rostov: Ulice ponovo otvorene za saobraćaj

On je viđen kako napušta okružni vojni štab u Rostovu, stotinama kilometara južno od Moskve, kasno u subotu u sportskom terenskom vozilu, ali njegova lokacija u nedelju nije bila poznata, prenijela je britanska novinska agencija Rojters.

Čečenske snage su se povukle iz Rostovske oblasti

Francuska novinska agencija AFP je napisala da Prigožin mora da ode u Bjelorusiju, a u nedelju ujutru, kada je zakazan taj polazak, nije poznato gdje je šef Vagnera.

Vagnerovi borci se povlače iz regiona Voronjež, koji se graniči sa Ukrajinom, saopštile su u nedelju lokalne vlasti, rekavši da se povlačenje odvija "bez incidenata".

Mediji: Američke službe u srijedu znale da će Vagnerovci krenuti u oružanu pobunu

Mediji: Američke službe u srijedu znale da će Vagnerovci krenuti u oružanu pobunu

Glavni grad Moskva je bio tih u nedjelju, nakon dogovora o deeskalaciji, sa malo dokaza o povećanju bezbjednosti na ulicama. Ponedeljak je proglašen neradnim danom da bi se dalo vrijeme da stvari dođu na svoje mjesto.

Čečenske specijalne snage raspoređene u ruskoj oblasti Rostov da se odupru napredovanju Vagnerove plaćeničke grupe takođe su se povukle u nedjelju, javila je agencija TASS, pozivajući se na komandanta.

Specijalne snage se vraćaju tamo gdje su se ranije borile, rekao je komandant Aptij Alaudinov, prenijela je novinska agencija.

Zaplijenjen novac

Situacija ispred Centra privatne vojne kompanije "Vagner"u centru Sankt Petersburga jutros je mirna, zgrada je zatvorena, a stražari dežuraju unutra i patroliraju duž perimetra, javio je dopisnik ruske agencije TASS.

Vojna tehnika

Vojna tehnika "Vagnera" oštetila više hiljada metara puta

Juče su ruski specijalci zaplijenili su oko 48 miliona dolara iz sejdišta Vagner grupe.

Pripadnici službi za sprovođenje zakona i regionalna administracija odbili su da komentarišu trenutnu situaciju, ali je predstavnik službe bezbjednosti Vagnerovog PMC rekao za TASS da služba bezbjednosti nastavlja da radi u "normalnom režimu".

U blizini zgrade nema nikoga osim čuvara i policajaca, susednim ulicama šetaju pješaci i nema saobraćajnih ograničenja.

Sve oznake na zgradi Vagnerove centrale ostali su nedirnuti - na krovu zgrade i iznad ulaza, jedna od barijera na ulazu u centar je slomljena, ali su ostale strukture netaknute. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок