Изопачено

Годинама силовао телад, ухваћен у штали на дјелу

  • Извор: Агенције
  • 15.12.2023. 16:33

Фармер Ијан Фарвел је затекао Лијама Брауна (25) спуштених панталона и са рукама са обје стране телета и боковима који се крећу напријед-назад на својој фарми стоке у Бартону у Великој Британији.

Полиција је открила да је Браун имао односе са кравама и теладима на фарми већ седам година, а узорак ДНК узет од телета је доказао да је до болесног чина дошло 12. јуна 2022. године.

Фарвелова супруга, Трејси, наводи да је Браун требало да буде послат у затвор након што је истрага показала да је користио каиш како би обуздао краве.

"Мислим да је требало да оде у затвор. Било је то ужасно вријеме за нас. Рекао је полицији да то траје седам година. Мој посао је био да храним телад. Били би добро када бих их оставила ноћу, а онда бих их ујутро затекла болесне и како тешко дишу. Мислила сам да имају упалу плућа па сам покушавала да их лијечим због тога, али то је било зато што их је давио каишем. Скинуо је појас да веже теле за капију", навела је Трејси Фарвел.


Руски

Руски "кинжали" моћнији од "патриота": Уништен још један амерички ПВО систем!

Перверзњак је покушао да побјегне од фармера и његовог сина, али је пао и повриједио ногу док је прескакао ограду.

Браунов отац је 17 година радио као тракториста на фарми која је у власништву породице Фарвел од 1879. године.

Медији наводе да су Фервелови, кад су нека телад почела да умиру без икаквог објашњења, покушали да им промијене храну и да им дају лијекове за упалу плућа, али ништа није помогло. Оптужили су чак и своје добављаче да не пазе на животиње.

"Телад су постајала лоша и умирала без очигледног разлога, али то је било због незамисливих радњи оптуженог. Животиње су ми заиста важне, гледајући их у невољи, било је уништавајуће за душу. То је направило прави притисак на породицу, сви смо кривили једни друге, али истина је била нешто што нисмо могли да схватимо", рекао је Фарвел.

Браун, који је из Борнмута, признао је једну оптужбу за болесне радње са живом животињом и једно кривично дјело наношења непотребне патње заштићеној животињи.

Судија Кит Катлер рекао је да је случај “бизаран и забрињавајући” и закључио да би дуготрајни ред заједнице био “конструктивнији” од слања Брауна у затвор. Оптуженом је такође наложено да плати одштету од 600 фунти Фарвелу који је изгубио хиљаде фунти због преране смрти неколико животиња за које сумња да их је проузроковао Браун.


Анита тражила развод од Маторе

Анита тражила развод од Маторе

Фарвел је рекао да је 20 телади умрло прерано.

"Не можемо то да докажемо 100 одсто, могли су бити болесни, али откако је то престало прошле године умрла су само два или три. То нас је коштало десетине хиљада", наводи фармер.

Адвокат оптуженог Оливија Мекгонигл рекла је да се Браун каје.

"Лијам не живи у близини фарме и нема намјеру да ради са стоком. Живи са мајком, али постоји могућност да се пресели код своје дјевојке која му је била од велике подршке. Изразио је колико се каје. Узнемирен је болом који је изазвао", наводи она.

Браун је осуђен на трогодишњу казну у заједници са условима рехабилитације и 150 сати неплаћеног рада, а такође му је забрањено да држи стоку наредних десет година.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.