Peru

Gorana Stavrića likvidirala kolumbijska mafija

  • 10.03.2021. 12:12

Likvidacija Gorana Stavrića, narko-bosa, porjeklom iz Srbije, koji je ubijen 2014. godine u Peruu, rasvijetljena je, a prema potjernici iz Perua u Boliviji je uhapšen Dijego Ribera Landivar, osumnjičen da je pucao u Srbina.

Kako prenosi portal Eldeber, Landivar je gotovo sedam godina bio u bjekstvu, a za njim je bila raspisana crvena Interpolova poternica.

- Ubistvo Stavrića je navodno naručila kolumbijska mafija jer je pošiljka kokaina za koju je Stavrić bio zadužen zaplijenjena, pa je ostao dužan 200.000 dolara. Zločin je bio planiran, a Stavrića su mjesecima pratili i likvidirali u Mekdonaldsu dok je sjedio sa drugom - pisali su mediji u vrijeme zločina.

Landivar je lociran u naselju El Šalouz i odmah je provjerom u Interpolu utvrđeno da za njim postoji raspisan nalog za hapšenje i ekstradiciju zbog ubistva u Peruu, piše portal.

Prema pisanju Eldebera, nakon Stavrićevog ubistva, u znak odmazde, otet je rođeni brat Dijega Landivara i 50 dana je držan u zatočeništvu.

- Otmičari su bili dio iste bande koju su činili Srbi i Kolumbijci, a koja se svetila za smrt Stavrića - podsjeća Eldeber.

Navodno, Stavrić je radio za grupu plaćenog ubice Marinka Magde. U zatvoru u Mađarskoj je proveo 13 godina, a robijao je i u Srbiji iz koje je pobjegao 2007. godine. Utočište je našao u Južnoj Americi, najprije u Brazilu, a potom i u Peruu u kome je nastradao.

Kako su mediji pisali, u Limi ga je identifikovala sestra na osnovu tetovaže zmaja.

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.