Национална полиција

Хапшење у Канади: Младић оптужен за тероризам, дјеловао против Јевреја

  • Извор: Агенције
  • 17.12.2023. 08:26

Канадска национална полиција саопштила је да је један младић ухапшен и оптужен за наводно терористичко дјеловање против Јевреја.

Краљевска полиција саопштила је у суботу да је млада особа ухапшена у петак и да је оптужена за омогућавање терористичких активности преношењем инструкција у вези са експлозивном супстанцом, преноси АП.

Младић се терети и да је свјесно давао инструкције једном лицу да изврши терористичку активност "против Јевреја".

У саопштењу полиције нису наведени детаљи о наводним прекршајима ухапшеног младића, због његове старосне доби.

Опозиција планира немире у Србији

Опозиција планира немире у Србији

Полиција је истакла да уочава забрињавајући тренд насилног екстремизма и терористичке употребе интернета међу младима и позвала на опрез и детектовање раних назнака радикалног понашања, укључујући дехуманизацију других, екстремне антивладине ставове и јасне изјаве о намјери да се изврше насилна дела.

Многи канадски званичници упозорили су да је од Хамасовог напада на Израел 7. октобра евидентиран пораст злочина из мржње против припадника јеврејске заједнице.

"Био сам шокиран када сам сазнао детаље планираног напада на јеврејску заједницу у Отави. Посљедњих недјеља у Отави је дошло до пораста антисемитизма", објавио је на платформи Икс градоначелник Отаве Марк Сатклиф.

Пратите нас и путем Вибера