Austrija

Horor u vrtiću: Vaspitačica osumnjičena za seksualno zlostavljanje djece

  • Извор: Индекс
  • 23.11.2022. 15:50

Austrijska policija ima nove dokaze o seksualnim zlostavljanjima djece u dječjem vrtiću Šenbrungase u Gracu, a istraga se proširila na više djece, javljaju austrijski mediji.

Osumnjičena je jedna vaspitačica, a osim na druge žrtve, istraga se proširila i na drugi vrtić u kojem je radila.

Istraga je pokrenuta početkom oktobra nakon što se petogodišnja djevojčica povjerila majci. Poslije toga je detektovano šest potencijalnih žrtava, a sumnja se da su djeca bila teško zlostavljana.

Nakon što se saznalo za prve žrtve zlostavljanja, policija je pretražila stan osumnjičene te pronašla dokaze. Sada se saznalo za sedmi sumnjivi slučaj u drugom vrtiću. Policija je uspjela locirati maloljetnu žrtvu, koju je vaspitačica navodno zlostavljala još u jesen 2021. godine.

Portparol policije rekao je da je vaspitačica "kooperativna, ali da ne priznaje" zločine.

Portparol kancelarije javnog tužilaštva u Gracu rekao je da "iz trenutne perspektive nema razloga za hapšenje" jer nema opasnosti od uticaja na svjedoke ili ponavljanja djela, prenosi Index.

Osumnjičena je otpuštena iz vrtića čim se pojavila sumnja na zlostavljanje i neće raditi s djecom dok istraga ne završi. Grad Grac, kao direktor dječjeg vrtića, u srijedu je obavijestio roditelje ili zakonske skrbnike djece u pogođenom vrtiću o nastavku istrage. Takođe je uspostavljena posebna telefonska linija za sve upite o slučaju ili za psihološku pomoć i podršku.

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)