Njemačka

Hrvati pali u filmskoj akciji policije: Pljačkali bogataše, glave im došao sef koji su vukli

  • Извор: Агенције
  • 22.12.2021. 15:19

Njemačka policija uhapsila je troje državljana Hrvatske, starosti od 20 do 28 godina, zbog sumnje da su počinili više provala u toj zemlji.

Uhapšeni se terete za niz provala u stanove bogatih Nijemaca, a uhapšeni su u subotu nakon još jedne provale u Dizeldorfu.

Kriminalistička policija u svom saopštenju navodi da je duže vrijeme pratila tragove koje je trojac ostavljao, a među kojim je bila i provala u stan jednog bogatog penzionera, 10. decembra. Dok su vršljali po njegovom stanu, vlasnik se pojavio, a provalnici su nasrnuli na njega i lakše ga povrijedili.

Jedan od osumnjičenih se istog trenutka zaleteo na vlasnika stana i srušio ga na pod, a druga dvojica su pokupili novac i nakit u stanu.

Šest dana ranije iz jednog stana su čak iznijeli i sef, što ih je i dovelo iza rešetaka. Naime, svjedok je zapamtio registarske tablice vozila u čiji gepek su položili vrijedan plijen.

Provalnici se sumnjiče da su od 20. novembra počinili najmanje četiri krivična djela, tri u Dizeldorfu i jedno u Dortmundu, za koje su kriminalisti prikupili dovoljno dokaza.

Policajci su ih na kraju uhvatili u akciji koja je izgledala poput akcionih filmova. Automobil registarskih oznaka koje je svjedok zapamtio policajci su primjetili u Gelsenkirhenu i to je bio početak kraja hrvatskog provalničkog trojca.

Policajci su ih okružili automobilima i krenuli u akciju hapšenja, a član bande koji je vozio, pokušao je da se izvuče iz klopke tako što je stisnuo gas do daske i zabio se u jedno policijsko vozilo. Srećom, nisu uspjeli da pobjegnu.

Osumnjičenima je određen pritvor.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина